За мен

Здравей, приятелю – познат и не толкова познат!

Добре дошъл в моето местенце за споделяне на ежедневни (не)очаквани вдъхновения и емоции чрез фотография и каквото друго ме впечатлява и докосва, докато си тече денят или нощта.

Аз съм Марги, и се вълнувам. Имам много вдъхновение и страст в себе си и им давам пространство да си проправят път навън, да се изразят и да бъдат видяни, дори “чути” и усетени. И разпознати. Обичам снимането и историите, които снимките разказват. Обичам картините, които те рисуват. Един приятел от Румъния ми каза наскоро: “Благодаря ти, че се осмеляваш да споделяш емоциите си чрез своите снимки и да показваш какво чувстваш във всеки един момент, в който снимаш! Защото ти правиш точно това, а малко хора си позволяваме и имаме куража да показваме емоциите си и да изразяваме чувствата си и още повече – да ги правим публични.”

Аз съм вдъхновена. От Небето, от облаците, от звездите и необятността им. От Земята, камъчетата, мидичките, творенията земни. От всичко, което е между Небето и Земята – това, което е тук и сега.

Вдъхновена съм от фотографията, и снимайки създавам още и още от моите картини.

Вдъхновена съм от танците, и танцувайки рисувам още картини, пъстри, живи и разнообразни като музиката и настроението, през което преминавам.

Вдъхновена съм и от творческия импулс, който извира в мен – сладко усещане за много силна и до преди няколко години – непозната за мен енергия.

Защо ти го споделям? 

Може би някоя от моите картини – тези от думи, или от фотографии, или от танци – ще бъде повод може би точно за теб, който се спря тук, да направиш крачка към своя вътрешен Творец, да му се усмихнеш, да му дадеш израз и да започнеш да му се наслаждаваш. Искрено ще се радвам на това! Ще съм благодарна на обратна връзка и споделяне на идеи, гледни точки и опит и от теб, за когото усещането за творческата енергия и нейното изразяване не са нещо ново.

Споделям ти го, защото много бих искала повече приятели – познати или не толкова познати – да бъдат също вдъхновени. Поводи за вдъхновение около нас и вътре в нас има наистина много, и допускайки повече хора до това, което ни вълнува, разкривайки го и вадейки го навън – правим възможно събуждането. Новото събуждане, или поредното.

А състоянието на събудено и будно Вдъхновение е … прекрасно, зареждащо, изпълващо! Когато съм в него, съм поне една крачка по-близо … до щастието и смисъла.

Хайде да правим тези крачки и да се вдъхновяваме заедно, искаш ли? 🙂

А защо “Между Небето и Земята”…?

Още от дете обичам да гледам към небето, исках като порасна да стана астроном :), и имах и бях изчела всички книжки за съзвездия, галактики, планети и каквото друго небесно се сетиш. И детски пластмасов телескоп… Омаята на небето и досега е много силна за мен, погледът ми много често е отправен нагоре… Една от любимите ми гледки са облаците, а нощем – звездите. И започнах да снимам облаците – сутрин при изгрев, денем, привечер при залез – по всяко време на деня и през всички сезони, за няколко години съм направила десетки хиляди снимки на облаци…

Докато преди няколко години “внезапно” започнах да снимам камъчетата, земята, тревичките, дърветата, пчеличките, пейзажи… Осъзнах това по-късно, и се замислих, и … Много трансформации се случиха с мен през последните години, и като резултат все повече съм в настоящия момент. А той е прекрасен! Между Небето и Земята е Тук и Сега, влизат частички от миналото, проправят си път напред към бъдещето… Но в този миг ТУК, в този миг СЕГА откривам вдъхновение, възхита или тъга, радост или меланхолия, или каквато и да е друга емоция от пъстрата палитра вътре в мен, и колкото повече го усещам и съм в него, толкова по-голяма е лекотата, толкова повече са преживяванията, автентичността, свободата, връзката със себе си и усмивките. 🙂 Толкова повече Е животът!

Когато не снимам, се занимавам с бизнес и организационно консултиране, бизнес процеси и откриване на „бъговете“, които спират растежа на организационно и личностно ниво, личен или екипен коучинг и обучения по комуникация, търговски умения, емоционална интелигентност, мотивация, предотвратяване и разрешаване на конфликти, с медиация, човешки ресурси и подбор на персонала – сфери, в които креативността и способността за свободно себеизразяване са изключително полезни!

Добре дошъл, приятелю – познат и не толкова познат! Усмихвам ти се. 🙂

 

Margarita Tzvetkova 1
Маргарита Цветкова

 

Можеш да се свържеш с мен за коментари, въпроси, идеи или предложения чрез формата по-долу. Благодаря за обратната връзка, оценявам!